Ingatlan vásárlás

A vásárlással kapcsolatban általánosan...

A Great Home célja, hogy a velünk kapcsolatba lépő Vevők, segítségünkkel a lehető leggyorsabban megtalálják az igényeikhez és elképzeléseikhez leginkább idomuló ingatlant. Ezáltal ügyfeleinknek kényelmes és egyben biztonságos szolgáltatást nyújtsunk. Partnercégekkel fennálló együttműködés révén, a legkorszerűbb értékesítési rendszer segítségével garantáljuk a gyors eredményt és a teljes piaci lefedettséget. Kiemelt fontosságot tulajdonítunk a választékos, bő kínálatnak. Ingatlant kereső ügyfeleinknek, a jobb kiszolgálás érdekében nem csak saját kínálatunkból válogatjuk le a keresési paramétereknek megfelelő ingatlanokat. Együttműködő ingatlanközvetítő partereink megbízásai, modern értékesítési rendszerünknek köszönhetően szintén megtalálhatók az általunk elérhető, közös portfólióban. Önnek már nem kell számos céggel bonyolítani a kapcsolattartást, egy helyen megtalálja az eladó ingatlanokat. Szakképzett munkatársaink a hét minden napján azon dolgoznak, hogy ügyfélcentrikusan bővítsék kínálatunkat. A Great Home célja nem csak a rendszerben megtalálható objektumok darabszámának bővítése, számunkra fontos, hogy azonos területről a lehető legtöbb hasonló paraméterrel rendelkező ingatlant találják meg nálunk. Igényfelmérő beszélgetésünk eredményeként, kizárólag olyan ingatlant ajánlunk ki Önnek, ami tökéletesen megfelel a keresési feltételeknek. Rendszerünk tárolja a Vevők igényeit, ha új ingatlan érkezik kínálatunkba, ami megfelel Önnek, azonnal kiértesítjük erről, hogy ne maradjon le az alkalmi vételről se. Szakembereinkkel körültekintő alapossággal térképezzük fel az ingatlanokat. Azok tulajdonosi, jogi hátterét és műszaki állapotát, amit a Vevő tudomására hozunk, ezzel segítjük a biztonságos vásárlást. Teljes körű jogi háttértámogatást nyújtva megszervezzük az adásvétel időpontját és végigkísérjük ennek folyamatát a szerződés megkötéséig.

A vásárlás menete

 1. Igényfelmérő beszélgetés: Az igényfelmérő beszélgetés során átbeszéljük Önnel az ingatlannal szemben támasztott igényeit. Ugyanakkor tapasztalatainkkal segítünk megfogalmazni a még nem tudatosult igényeket is. Teret adunk az esetleges, ingatlanok megtekintése közben módosuló elképzeléseknek. Odafigyelünk Önre, ezáltal lerövidül a keresés fázisa.
 2. Ingatlanok leválogatása: Az igényfelmérő beszélgetés alkalmával begyűjtött fontos információknak és igényeknek megfelelve, saját és partnercégeink által fenntartott közös ingatlankínálatból leválogatjuk azokat az ingatlanokat, amik leginkább megfelelnek az Ön elképzelésének.
 3. Ingatlanok helyszíni megtekintése: Előre egyeztetett időpontban kikísérjük Önt és részletesen bemutatjuk a kiválasztott ingatlanokat. Vevő minősítésünknek köszönhetően, kizárólag potenciális, olyan ingatlanokat fog látni, ami valóban megfelel az elképzelésének.
 4. Áralku, adásvételi szerződés: Komoly vételi szándék esetén írásos vételi ajánlatban rögzítjük az Ön ajánlatát. A vételi szándék komolysága jeléül az ajánlattevő letéti összeget helyez el, ami megegyezést követően a vételárba beleszámít, annak részét képezi. Vételi ajánlat megtételét követően az ingatlan Vételi stop (inaktív) státuszba kerül, ezáltal biztosítva lehet afelől, hogy az Eladó további érdeklődőknek az egyesség ideje alatt már nem mutatja meg az ingatlant. Megegyezést követően leszervezzük az adásvétel időpontját, átküldjük a szerkesztő ügyvédnek a szerződéshez szükséges adatokat és végigkísérjük ennek folyamatát a szerződés megkötéséig.

Vásárlás után fizetendő illeték

 • A 2013. január 1-jét követően lakóingatlanok és egyéb ingatlanok (pl. garázs) vásárlása esetén általános, egységes 4%-os illetékkulcsot kell alkalmazni.
 • Ez az illetékkulcs irányadó az orvosi praxisjog és a tartási, életjáradéki szerződés keretében megszerzett vagyon esetében is.
 • A 35. életévét be nem töltött fiatal, első lakástulajdon (tulajdoni hányad) szerzése esetén 50% illetékkedvezményben részesül, amennyiben a vásárolt egész lakástulajdon forgalmi értéke nem haladja meg a 15 millió forintot.
 • Lakáscsere esetén, magasabb forgalmi értékű ingatlan vásárlásánál, az eladott és a vásárolt lakástulajdonok forgalmi értékének különbözete után kell csak az illetéket megfizetni.
 • Lakáscsere esetén, alacsonyabb forgalmi értékű ingatlan vásárlásánál illetékmentesség jár, nem kell a negatív illetékalap után az illetéket megfizetni. (Az illetékkedvezmény kizárólag magánszemélyek számára biztosított)
 • Egyenesági rokonok (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is) közötti vagyonszerzés esetén illetékmentesség jár, nem kell illetéket fizetni.
 • Visszlízingügyletek esetében, a futamidő végén tulajdonjog átszállást eredményező lízingszerződés keretében történő megszerzés mentesül az illetékfizetés alól, ha a lízingbevevő, a lízingszerződés megkötéséig az ingatlan tulajdonosa volt, és a tulajdonjoga a lízingszerződés megkötése érdekében került a lízingbeadónak átadásra.
 • Mentes az illeték alól a lakóház építésére alkalmas telektulajdon megszerzése, ha a szerző azon - a szerződés földhivatalhoz történő benyújtásától számított 4 éven belül - lakóházat épít, és ezt az illetékhivatalnál használatbavételi engedéllyel igazolja.

További információért kérje jogászunk díjmentes segítségét: