Ingatlan eladás

Az eladással kapcsolatban általánosan...

A Great Home célja, hogy a kínálatunkba kerülő ingatlanokat gyorsan, a legmagasabb piaci áron értékesítsük. Ezáltal eladó ügyfeleinknek kényelmes és egyben biztonságos szolgáltatást nyújtsunk. Partnercégekkel fennálló együttműködés révén, a legkorszerűbb értékesítési rendszer segítségével garantáljuk a gyors eredményt és a teljes piaci lefedettséget. Együttműködő ingatlanközvetítő partereink szintén értékesítik az adatbázisunkba regisztrált ingatlanokat. Önnek már nem kell számos céggel bonyolítani a kapcsolattartást, az ingatlanát mégis mindenhol megtalálják az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan ingatlanát széles körben meghirdetjük a leglátogatottabb online felületeken. Szakképzett munkatársaink a hét minden napján azon dolgoznak, hogy a hirdetések frissítése és kiemelése révén a találati listák élén tartsák az általunk kínált ingatlanokat. A hirdetési költségek teljes átvállalásával segítjük ügyfeleinket, hogy azok az Eladók is egyenlő eséllyel induljanak az értékesítésben, akik nem tudják előfinanszírozni a szükséges marketing eszközöket. Kollégáink a rendszeres kapcsolattartás során pontos és részletes tájékoztatást adnak az eladás folyamatáról, a vevők visszajelzéseiről. Vevő minősítésünknek köszönhetően, kizárólag potenciális, fizetőképes vevő jelölteknek mutatjuk az Ön ingatlanát.

Értékesítés folyamata

 1. Az ingatlan felmérése: Szakembereinkkel körültekintő alapossággal térképezzük fel az Ön által értékesíteni kívánt ingatlant. Annak elhelyezkedését, megközelíthetőségét, ellátottságát. A felmérés során figyelembe vesszük esztétikai, gépészeti és műszaki állapotát.
 2. A reális hirdetési ár meghatározása: Előre felkészülünk az Ön ingatlanából, hogy megfelelő és értékes információval szolgáljunk az ár meghatározásával kapcsolatban. A reális ár meghatározása rendkívül fontos lépés, törekedni kell a piaci helyzetnek megfelelő, lehető legmagasabb ár meghatározására, de emellett figyelni kell az esetleges túlárazásra is. Túlárazott ingatlanra nincs megfelelő érdeklődés, csak optimalizálást követően hozza meg a várt eredményt, hosszan elnyújtva ezzel az értékesítés idejét. A helyszínre érkezés előtt elkészítjük az Ön ingatlanára vonatkozó piaci összehasonlító elemzést, ami a környéken lévő, hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlanok hirdetési árait veszi alapul. A helyszíni felmérés függvényében, ezekhez az ingatlanokhoz képest árkorrekciót végzünk, így segítünk Önnek a reális hirdetési ár meghatározásában.
 3. Megbízás: Megbízás megkötésekor megvizsgáljuk az ingatlan jogi hátterét és tulajdonviszonyait. Egyeztetjük Önnel az eladás célját és sürgősségét. A birtokba adással kapcsolatos határidőket. Felvesszük az ingatlannal és fenntartásával kapcsolatos egyéb adatokat. Az így szerzett apró információk segítenek minket abban, hogy ideális vevőt találjunk az ingatlanra. A megbízáskötés alkalmával minden helyiségről fotókat készítünk, valamint hiánya esetén, elkészítjük az ingatlan alaprajzát is. Marketing, kiajánlás, megosztás: Elkészítjük az ingatlan hirdetéséhez szükséges marketing szöveget és digitális alaprajzát. Feltöltésre kerül a Great Home rendszerébe, ez által az összes kollégánk értesül az Ön eladási szándékáról. A rendszerünkben rögzített összes vevő keresési paramétereivel párosítjuk az ingatlanát, ennek köszönhetően minden potenciális vevőt ki tudunk értesíteni az ingatlanról. Értékesítő partnereinkkel megosztjuk az ingatlannal kapcsolatos marketing anyagot, így a piacon fellelhető összes vevő találkozik az ingatlannal. Ezzel párhuzamosan meghirdetjük a leglátogatottabb online felületeken, ahol a frissítési és kiemelési lehetőségek alkalmazásával folyamatosan a találati listák élén tartjuk a hirdetéseket.
 4. Ingatlan helyszíni bemutatása: Előre egyeztetett időpontban kikísérjük az érdeklődőt és részletesen bemutatjuk neki az ingatlant. Vevő minősítésünknek köszönhetően, kizárólag potenciális, fizetőképes vevő jelölteknek mutatjuk meg az Ön ingatlanát.
 5. Áralku, adásvételi szerződés: Komoly vételi szándék esetén írásos vételi ajánlatban rögzítjük a Vevő ajánlatát. A vételi szándék komolysága jeléül az ajánlattevő letéti összeget helyez el, ami megegyezést követően a vételárba beleszámít, annak részét képezi. Ezáltal biztosítva lehet afelől, hogy a Vevő más ingatlant az egyesség ideje alatt már nem tekint meg, más ingatlanra további ajánlatot nem tesz. Megegyezést követően leszervezzük az adásvétel időpontját, átküldjük a szerkesztő ügyvédnek a szerződéshez szükséges adatokat és végigkísérjük ennek folyamatát a szerződés megkötéséig.

Értékesítés után fizetendő adó mértéke

Lakás céljára szolgáló ingatlan 5 éven belül történő értékesítésekor az értékesítésből keletkező jövedelem után személyi jövedelemadót kell fizetni. Az adófizetés számításánál figyelembe kell vennünk az eladási árat és a vásárláskor szerződésben rögzített vételárat. Ha azonos vagy alacsonyabb áron sikerült értékesíteni az ingatlant, ebben az esetben nem keletkezett többlet jövedelem, így nincs adófizetési kötelezettség az eladás után. Amennyiben az eladási ár magasabb az ingatlan vásárlásakor szerződésben rögzített vételárnál, ebben az esetben a kettő különbözete számít az eladásból származó bevételnek. Az ingatlan eladásából származó bevételből levonhatók a következő felmerülő költségek:

 • megszerzésre fordított összeg, és az ezzel összefüggő más kiadások
 • értéknövelő beruházások költsége
 • az átruházással kapcsolatos kiadások

Az így kapott tényleges nyereség a személyi jövedelemadó alapja! A személyi jövedelemadó mértéke 15 %! A szerzés évétől eltelt idő arányában, az eladót további személyi jövedelemadó kedvezmény illeti meg.

 • Szerzés évében és az azt követő évben történő értékesítés esetén nincs!
 • A második évben történő értékesítés esetén: -10%
 • A harmadik évben történő értékesítés esetén: -40%
 • A negyedik évben történő értékesítés esetén: -70%
 • Az ötödik évben vagy azt követően történő értékesítés esetén -100% (Nincs adófizetési kötelezettség!)Ft
Ft
Ft
Ft
Ingatlan eladási ára:


Összes költség:


Számított összeg (bevétel – költségek):


Személyi jövedelemadó:


Adó kedvezmény:


Fizetendő személyi jövedelemadó:


További információért kérje jogászunk díjmentes segítségét: